HH och förskylning

Ligger i sängen nu och tycker åter synd om mig själv, kom hem idag och la mig och somnade i sängen i nåra timmar med Zelma (hon är alltid med mig), ialalfall när jag vaknade upp kände jag mig otroligt trött och seg. Nu har min näsa börjat rinna och göra ont och hoppas verkligen inte att jag blir riktigt sjuk.
Hanna skickade precis ett meddelande på fb och sa att Håkan skulle vara med på Breaking news ikväll, wihoo! :D
Fina!

V&H sista delen

Klart! Visst är dom fina! :)

V&H del 3

Sista bilderna kommer upp senare idag! :)

V&H del 2


Handen!

Heey!
Sitter och äter frukost, fil med fullkornsflingor och mörk choklad i, mums!
Ska om typ en timme åka iväg till Handen eftersom att skolan har en Kick-on där på Rudan! Det betyder att alla profil och årskurser samlas där för att lära känna varandra, vi gör tipspromenader och sånt och på slutet spelar vi brännboll! Det ska nog bli jättekul! :] 

Efteråt så stannar jag där och träffar Elle för vi har lite spionerande att göra (y)
Ciao!

Vendela och hamilton, hoppning!

Förra veckan fotade jag Vendela och Hamilton, det var första gången efter Hamiltons skada som dom hoppade seriöst och va fint det såg ut! Det var första gången jag fotade i ridhus på väldigt länge och hoppning är alltid svårt, dessutom hoppade dom inte så länge så jag kom inte in i fotandet och hittade rätt inställning :/
Menmen, nu får ni lite bilder!
Blir med sen!

Ren lycka ♥

Jag avslutar denna kväll med världens just nu bästa bild, jag älskar dig min fina hund ♥

elenore ville att ja skulle blogga

Elenore ville att jag skulle blogga, så ni får en liten uppdatering mitt i min bildredigering (y)
Ibland (oftast) kommer vi in på lite konstiga ämnen :]

bildredigering

Dags att sätta sig ner och redigera lite bilder!

godnatt världen

Kom hem från Mikaela för en timme sen kanske? Det var iallafall jättetrevligt och kul och familjen tog en tur med hundarna ner till fotbollsplanen och sprang runt och hade kul, har lite bilder att visa men det fixar jag nog imorrn :)
Nu vet ja inte om ja orkar titta på film, tror inte det. Ne godnatt!

vecka för vecka

Tid Mån Tis Ons Tor Fre
8:00
KICK ON 8:00
-17:00
DP-11, DPSA-09, DPSA-10, DPSB-09, DPSB-10, DS-11, HU-09, HU-10, HU-11, HÄ-09, HÄ-10, HÄ-11
35
ROKö 8:00
TYRESÖ -17:00
HÄ-11
AAn, MLi
35
8:30
Sv 1 8:30
SAL 10 -9:30
HÄ-11
ABo
35
Bi 1 8:30
SAL 4 -9:30
HÄ-11
KBr
35
En 5 8:30
SAL 17 -9:30
HÄ-11
ABo
35
9:00
9:30
En 5 9:40
SAL 10 -10:40
HÄ-11
ABo
35
Häk 1 9:40
SAL 1 -10:40
HÄ-11
AAn
35
Ma 1 9:40
SAL 9 -10:40
HÄ-11
MMa
35
10:00
10:30
LUNCH 10:40
-11:30
HÄ-11
35
LUNCH 10:40
-11:40
HÄ-11
35
LUNCH 10:40
-11:40
HÄ-11
35
11:00
11:30
Häk 1 11:30
SAL 3 -12:30
HÄ-11
AAn
35
Sällskap 1 11:40
SAL 19 -12:40
HÄ-11
ASa
35
12:00
IdH 1 12:00
LILJEHOLMSHALLEN 3 -13:00
HÄ-11
FLi
35
12:30
Ma 1 12:40
SAL 17 -14:10
HÄ-11
MMa
35
Sv 1 12:50
SAL 10 -13:50
HÄ-11
ABo
35
13:00
13:30
Bi 1 13:30
STUDIEBESÖK -16:00
HÄ-11
KBr
35
14:00
En 5 14:00
SAL 17 -15:00
HÄ-11
ABo
35
Ment 14:15
SAL 15 -14:55
HÄ-11
AAn
14:30
15:00
15:30
16:00
16:30
Nästa veckas schema ser inte så himlans roligt ut, skoldagarna börjar tidigt och slutar lagom sent men vi har däremot en kick-on på tisdag med alla skolans elever i haninge och sen på torsdag så börjar dagarna ute på ridskolan! :)
Sen får man se fram emot hästkunskapen, sällskapsdjur och mentorstiden där vi ska bestämma vad vi vill ha för skolkläder!
Btw, tisdagen och torsdagen slutar vi inte så sent, vid 2 ungefär.
Det är ganska najs att ha nytt schema varje vecka, både för och nackdelar! Ridskolan är dock alltid inlagd på torsdagar.

Extrema sexsadister och djurmördare.

Det här är så hemskt, jag kan inte förstå vad folk tänker med, det GÅR INTE! Det är inte svårt att säga att dessa människor är störda och har nått jävla stort fel i huvudet. punkt.
En uppfödare har hittat 3 av sina föl dödade i hagen, den mest dyrbara med ett träspett genom kroppen. Polisen visar inget särskillt intresse heller eftersom att det handlar "om bara hästar".

LÄS om artikeln HÄR och titta på hemska bilder HÄR!

Ett liknande fall som inträffade den 17e november 2007 gick till såhär:

"På morgonen den 17e november 2007 fann Catrine Doverholt i Hede, Dalarna, sin dotters ponnysto Silver svårt skuren. Någon hade under natten varit inne i stallet och stoppat in ett vasst föremål i ändtarm och vagina som skurit sönder henne inuti. Silver avlivades några timmar senare på djursjukhuset Strömsholm. Sadister som skadar eller dödar hästar runt om i Sverige är ett snabbt ökande problem."

"Under 2008 har attacker rapporterats från olika delar av landet, bl. a. i Västergötland, Jämtland, Värmland, Östergötland och Sörmland. Polisen löser sällan sadisternas attacker på hästar, men i fallet med ponnystoet Silver finns det bevismaterial som pekar mot en viss person. Fotavtryck utanför stallet, och DNA i form av sperma som återfanns i Silvers box, ledde polisen till familjen Doverholts grannes 42-åriga bror. Mannen hade vid tiden för brottet varit på besök hos brodern i Dalarna. Rättegång mot 42-åringen hålls i december."

"Så sent som i augusti skedde en ny knivskärning i Dalarna, den här gången i Hedemora. Någon skar ett långt snitt på 15-åriga dressyrhästen Mille när han stod i stallet. Polisanmälan gjordes men ingen utredning påbörjades. Detta är inget ovanligt då brottet normalt är lågprioriterat med låg straffskala."
Fyfan, dö era äckliga jävlar, blir så sjukt jävla arg!
Den 42-årige mannen misstänks för djurplågeri och grov skadegörelse i Hede, utanför Avesta.
Silver
Kan ni bara tänka er lidandet som Silver fick gå igenom, stressen och rädslan. Kan ni tänka er mammans situation att hitta Silver i det tillståndet? Och kan ni tänka er att behöva berätta det här för sin dotter som säkert la ner flera timmar per dag på den där ponnyn och säkert hade den som sin bästa vän?

Allt detta hittade jag från Ryttartrion.

Mina åsikter om olika hundraser

Det är inte själva hundraserna som jag gillar, eller vissa kan jag gilla mer än andra och vissa kan vara det vackraste som finns medans vissa kan vara det fulaste jag sett, förlåt men det är sant.
Jag har alltid haft nått speciellt för schäfrar tex, dom har alltid haft den där glimten i ögot och det speciella utseendet som inte haft nått fel på sig. Det är precis samma sak som vissa kan tycka om andra raser, tex goldens, taxar, borders eller cocker spaniels.

En hundras eller rättare sagt hundsort som jag verkligen HATADE när jag var liten var småhundar, jag tyckte dom var så små och man kunde knappt klappa dom och krama dom kunde man inte göra heller. Jag skulle ALDRIG skaffa en liten hund för dom såg bara konstiga ut och var jobbiga. Jag har aldrig gillat Jack Russells heller, men titta hur det slutade.

Jag älskar lilla Zelma oerhört mycket och skulle inte byta ut henne mot någon hund eller hundras i hela världen! Men fortfarande så är det så att det också bara är precis Zelma som jag gillar, jag har fortfarande svårt för småhundar och andra Russells som jag inte vet någonting om eller har kommit nära och fått lärt känna.
Så för mig handlar det främst inte om rasen utan om individen.

Det är samma som man ofta hör hästmänniskor säga "Kärleken till hästen är viktigare än stamtavlan".
Jag och knäppa sälen.

Jätteråtta

Mamma berätta precis om en artikel hon satt och läste om på DN om att i Brooklyn - New York har en fastighetsskötare hittat och dödat en råtta med en "gaffel", där döljde jag lite kan jag säga för det var inte VILKEN RÅTTA som helst utan den sägs ha varit 1 meter från nos till slutet av svansen och sägs ha setts leva i ett fastighetshus där av de boende i 6 hela år.
Läs mer HÄR!
Ändå blir jag ledsen av att se det här, stackars råtta.

Middag

Nu ska jag snart iväg med farmor, jenny och pontus till pappas flickvän Mikaela där pappa också är och äta middag där! Efter det ska jag hem och fylla i lite saker som vi ska lämna in i skolan imorrn och ta en filmkväll! :)

Har fixat lite tidsinställda inlägg som kommer upp under kvällen! :)

Tagget från Reby


Visste ni att vid kycklingslakt så sugs kycklingarna upp i en dammsugare och mals levande?

Visste ni att mjölkkor står uppbundna 10 månader/år utan att kunna vända sig om?

Visste ni att man slår grisar med skrapan när de är ivägen när man mockar?

Visste ni att kalvar skiljs från sina mammor samma dag eller dagen efter de föds?

Visste ni att gåslever är en tumör som bildas genom tvångsmatning genom tratt?

Visste ni att man plockar gäss levande vid tillverkning av duntäcken och dunjackor?

Visste ni att när det står "frigående höns inomhus" på äggpaketet så har de proppat in 500-1000 hönor i ett rum?
Djur är livsobjekt som kan känna både fysisk och psykisk smärta. Djur borde också ha rättigheter. Har djur inga rättigheter så värderas de som ting istället för levande varelser, vilket innebär att om du bryter av en penna eller bryter av benet på en katt har det samma värde. Tänk på vad ni äter.

Tog detta från www.Reby.blogg.se.
Jag läser denna blogg varje dag, hon har ett kritiskt tänkade och har åsikter som får en att tänka om om saker. En helt klart läsvärd blogg som har svar på de flesta kritiska frågorna man har, samt en jättebra hundblogg som gärna tar emot önskeinlägg! Så kika in för jag lovar att det är läsvärt!
Ta hand om era djur, en till hemsk artikel som har blivit allt vanligare kommer upp sen.

australia

Idag är inte min kropp på topp om man säger så, ohygligt mycket mensvärk och en aning feber. Ska nu sätta på filmen Australia, äta tjockismat och ladda inför middagen hos Mikaela ikväll. Fuck this shit.

Jag klagar inte iallafall..

Juste! Imorrn börjar vi 8.50 och slutar 13.10, men eftersom att sista "lektionen" är lunch så slutar vi 12.10, najs!
Efter kanske jag drar till gallerian bredvid skolan och letar efter ett bra skrivblock till lektionerna och sen så ska jag träna på vägen hem, sen ska jag träffa Emelie och Hanna och vi ska gå till förra skolan och hälsa på!

livet leker

Även idag har dagen varit bra. Skola och sedan åkte jag med Vendela till stallet och fotade när hon hoppade Hamilton, var så sjukt länge sen! Jag har fått lite snålskjuts eftersom att jag har fått fota henne ute under en ganska lång tid nu så kom inte in i fotandet direkt i ridhuset, men nåra bilder blev bra iallafall! :)

Glad tjej

Hey!
Skolan idag har faktiskt varit toppen, har fått många i klassen att vara med och alla är så lätta att vara med liksom, man har så mycket att prata om, så himla roligt och skönt! :)
Fille e hos mig just nu och snart ska vi äta domedagsmiddagen, haha!
Ska göra engelskabrevet som vi ska lämna in imorrn och sen ha myskväll! :)

♥världens bästa♥

Behöver inte ens säga vad jag tycker om den här lilla bebisen♥

Första dagen avklarad!

Första dagen på djurgymnasiet avklarat, jätteskönt och jag ser jättepositivt på skolan, ska bli så kul! :)
Klassen verkar bra och jag ser fram emot när vi kommer närmare, stämningen kommer säkert lättas upp imorrn då lektionerna startar och så :)

djurgymnasiet

Imorrn börjar skolan (stavar man förresten börjar så? hej trötter?)
Vill bara få det hela överstökat så att jag slipper känna ångest igen!

Att visa den fina sidan!

De bilder jag gillar mest att redigera är bilder på hästar (främst Hamilton eftersom att hans färger är så mjuka) och panorama bilder.
Den här bilden blev så mycket finare när den blev redigerad än vad orginalet är. Orginalet är för mig taget med autoinställningen på min kamera i fel solljus vilket inte visar hans fina och mjuka färger, en manuell inställning skulle klarat det.
Att dessutom ta bort tyglarna på han gör hela bilden mycket finare och man får mer av ev "fri" känsla då, att också förstärka det svarta på tränset (som också förstörts av solljuset och auton) gör att bilden blir lite mer fräsch!

Finingen

Gymnasieoro: Check!
Nacka gymnasium börjar idag och det får mig att tänka på varför jag inte började där, även fast jag älskar mitt val och tycker det är skönt att gå i en helt ny skola (i nacka skulle man alltid se folk man kände) så skulle det inte vara fel att gå på en "vanlig" inrikting.
Men jag är iallafall 100% nöjd, det är nog bara jag som e så rädd för att förlora vänner när man splittras, men då är det upp till mig att försöka hålla kontakten, inget mer om det liksom.
Var förresten uppe hos Hanna i typ 10 minuter igår och vlle bara önska henne lycka till till idag, kändes fel att skriva på sms, och så var det ju kul att träffa henne <3

familjetid

Nu ska jag och syskonen åka och möta pappa i sickla och åka och äta pizza och kebab på ett jättebra ställe enligt pappa, familjetid here we come!
HAHA, jag älskar min pappa <3

<3

Ska snart iväg och träffa Linnea inne i stan, hon ska hjälpa mig att hitta mitt gymnasium (haha, känns bra) och sen ska vi käka lite glass på lejonet och björnen, mums!
Sen åker jag hem och ska ha en riktig myskväll! :)

Gör det du själv gillar att göra, och va med dom du gillar att vara med.

Nu drar jag till min fining, mår inte så himlans bra och har precis insett saker som jag funderat på förut, att jag kanske inte borde förtjäna vissa saker och att jag borde förtjäna vissa andra saker. Så jag måste prata med han och bara ha det bra för kvällen och morgonen <3
Gör det du själv mår bra av <3
Imorrn ska jag träffa Linnea också och vi ska ha det mysmys <3

7 dagar kvar!

Om en vecka börjar det, ska bli sjukt kul men är samtidigt så himla nervös! ^_^

2 skopar rikare!

Hejhej!
Idag har det varit en dotter och mamma dag då vi åkte till ögonläkaren i Globen, vi var bara där i 10 minuter, haha! Sedan gick jag runt i massa med sportbutiker och skobutiker med mamma eftersom att jag har fått in ett måste i hjärnan om att jag verkligen MÅSTE ha ett par gummistövlar, hittade iallafall ett par på Stadium med deras märke Everest, var så himla sköna och kostade bara 299 med medlemspris! Sedan hade jag bara lust att gå till bilen för att jag e sjukt trött, men vi gick in på Nilson Shoes och där hade dom rea på ett par limegröna smala converse som bara kostade 200, tjihoo! :)

När jag kom hem så var Zelma så himla glad, lilla sötiskorven! 

Snark.

Usch vilken meningslös dag, tränade imorse, det ska bli fart på träningen asså! Efter var jag så trött och hade ingenting att göra och blev för opepp för att åka båt pga vädret. Så jag har sutti och tittat på  film och tv och somnat om en hel del, är så gaaaalet trött just nu så att det inte är sant!
Imorrn ska jag till ögonläkaren, tjohej!

Idag är min hjärna mini.

Hej!
Idag började jag med att gå ut på en 2 timmzr lång promenad med Z och D. Det yckte dom var jättekul men såklart så började det regna i sista kvarten, usch känner av vädret och promenaden i kroppen, känner mig seg och mår illa, fast det kanske är för att jag har svullat i mig massa med ostbågar precis, haha usch!

Sitter och väntar på att bulldegen ska jäsa klart och ska nog börja med en andra sats, snart kommer hannapanna också och vi ska titta på lite Harry :D

Ikväll eller imorrn åker jag till älsklingen, för vet ni vad?! Igår gick han och köpte en segelbåt! Haha! Så imorrn åker vi ut med den ett tag! :)

Och jag ska lägga upp en ny header till resten av ändringarna i bloggen, men väntar på att elle ska skicka bilder.
Om ni inte ser uppdateringarna så tryck ctrl +f5 eller fn+f5!

beslutarångest

Det var en människa för länge sen som sa till mig såhär "Megapixlar spelar ingen roll när du ska köpa en kamera Celine", visst tänkte jag men det är sant upp till en viss gräns i fotograferingen. Familjefotografering med usla (förlåt) bilder på ens hus med en tråkig blixt kan väl räcka till en viss gräns, men hobbyfotografering och om man vill ha hög upplösning så funkar inte ett lågt antal med megapixel.
(Som jag nu under ett år funderat mycket på)

Jag fotograferar inte så mycket hemma, såsom familjekvällar eller kompiskvällar, visst händer det men isåfall så använder jag inte de manuella inställningarna.
Unde året som gått (och längre bak i tiden) har jag fotat mycket mer seriöst på ridskolan, det är ofta som jag fotar Vendela och Hamilton och då har jag märkt att min kamera inte riktigt har räckt till, även fast den tar awesome bilder ibland (jag säger nu inte att alla personer med en Nikon d40 tar usla bilder, nejnej).  Men när jag skaffade den här kameran så var jag så inne i det, sparade pengar och köpte det första billiga liksom, tänkte inte på att jag skulle längre än vad jag tänkte och satsa mycket på det på min fritid.

När jag sumerar allt det här och mina tankar och känslor så funderar jag på att skaffa en "ny" kamera, en Nikon d70 eller d90, men eftersom att deras standardkit pris är uppemot 10 000 eller mer i affär (herregud) så tittar jag främst på blocket, för jag trivs så bra med nikon.
Det lutar åt d90 eftersom att jag har hört att folk är så otroligt nöjda med dom!
Nu nu ska jag se hur mycket pengar jag kan spara ihop utan att sälja min kamera, för den vill jag sälja så nära "slutet" som möjligt för att jag vill kunna ta bilder.
Jag har massa saker ja kan sälja eller lämna tillbaka som jag kan göra ett särskillt inlägg om.
Får vänta med att köpa kameran till julen, en fin present till mig själv! (a)
fiiin...

Det var meningen att jag skulle publicera dethär den 6:e augusti, sådetså.

Igår åkte jag, brorsan och pojkisen till grönan för en heldag, så himla kul! Den nya älskade jag men kötiden blev aldrig mindre än 20 minuter så vi åkte bara den 2 gånger :/ Vågade hoppa på extreme också för första gången och satt bara och sa "åh javlar", "är den inte slut snart", "åh nej". Fast i efterhand så var den ganska rolig :]
Pontus vann också två stora bollar - en basketboll till sog och en fotboll till mig, och sen vann jag en liten nalle (på en såndär "vinst varje gång" och Pontus vann 2 nallar till mig :) Jag hade iallafall en jättebra dag där! Längtar tills Jenny och pappa ska följa med någon dag också! :)
Efter sov jag hos älsklingen och följde med han till jobbet på morgonen och åkte sedan hem :) Vädret e ganska dåligt men det e skönt de mä! Ikväll så ska jag och Linnea gå på bio inne i Söder, "Kyss mig" ska vi se och det kommer nog bli jättebra! Hon sover hos mig och imorrn ska jag och familjen på restaurang! :) Dom senaste dagarna har varit riktigt awesome! Och mer ser jag fram emot nästa vecka!

0% IQ

Nu är det egentligen meningen att jag ska sticka iväg till filip för kvällen och sova hos han tills imorrn då vi ska gå på grönan,har sovit här i soffan i lite mer än 1 timma efter att ha varit i solen helahela dagen och känner mig död med en stor degklump som hjärna. Självklart känner jag inte det som en anledning att inte åka, för jag vet att jag mår på topp sen <3 Skulle hemskt gärna också vela träffa Pontus innan jag åker, för han kommer tillbaka efter en vecka på Kreta och han åkte när jag var i skåne så har nästan inte träffat honom på 2 veckor!
Jag hoppas att allt verkligen löser sig för eran skull, verkligeheten kan vara overklig ibland <3

stranddag

Idag ska jag, farmor, Jenny och mamma (och zelma) åka iväg till en mysig strand och bada! :)

Dream on

Har precis varit ute och tagit bilder på mig till min nya design, med en mupp till fotograf. Bajsbajsbajs! ! !
Dagen har varit jättebra med farmor och Jenny, bilder ska jag försöka lägga in sen! :)
Nu: mat!

Dalarna del 3

Det var nästan alla bilder från dalarna! :)

Photoshop

Förra sommaren så firade jag och Filip våra födelsedagar tillsammans lite försenat sådär.. Jag fick i present photoshop CS5 av han som blev installerat på datan, jag använde det flitigt och kunde längta hem för att få kunna öka mina kunskaper i det avancerade programmet!
Min data kraschade så småningom och photoshop föll ur mina händer. Filip installerade testverisionen för snart en månad sen som han sedan kommer kunna installera på vidare när dom här 30 dagarna går ut, så nu kan jag fixa så mycket jag kan! 

Innan använde jag googles gratisprogram Picasa3 och jag måste ge det lite creed för att vara så bra och gratis!
Men somsagt, man kan göra bilderna så mycket roligare med photoshop och gimp t.ex.
Den översta bilden är i photoshop och nedersta i Picasa!

Dalarna del 2

Får avsluta med en bild på sötasöta Lukas ^_^ Tidsinställt inlägg dethär.

Dalarna del 1

'
Nu har jag ont i huvudet efter att ha suttit hela dagen och fixat bilder, resten av bilderna lägger jag in i tidsinställda inlägg!

Bildredigering

Hejsanhoppsan!
Håller på att redigera alla bilder från skåne och ska redigera från dalarna också, så det kommer bilder snart! Mycket är påväg, håller på att ta reda på mitt liv, får saker gjorde, gör det jag gillar att göra. Bloggdesignen ska också fixas och imorrn åker jag och Jenny till Skansen med farmor! :)
En lite lagom gammal bild på mig och zelmisen :)