majs e gott

Idag har jag varit på långpromenad med zelma, nu ligger jag i sängen och mår sjukt illa och är otaggad, just för att jag är trött, men när jag väl komer ut och upp till mamma så blir säkert allt bra och då vill jag bara att de 2 finbesöken ska komma!
Nu måste jag ner till konsum och handla livsmedel, haha! Taconight!
<3

Storhäst, oh yes!

Bilder på mig och Zev från hoppningen i lördags, största hästen i stallet med 175 cm i manken... mmyes.
Kan iallafall säga att det är nästan den enda hästen som jag inte känner mig lång på!
Inte kul att ramla av från den här hästen inte!
Foto: Caroline Kinnunen

En perfekt dag

igår var en helt underbar lördag, den bästa på väldigt länge! Det var ridning och efter det så besökte vi farfars grav, den var riktigt fin <3 Filip hade också möblerat om heeela mitt rum och städat heeela när jag kom hem, åh vad glad jag blev! Nu till saken som gjorde mig riktigt glad, jag och pojkvännen gick ut på dejt haha, var så himla länge sen vi gjorde nått sånt så han bjöd mig på middag och på bio då vi såg på apronas planet, filmen var jättebra och samtidigt hemsk.

tacktacktack min älskade för en jättefin kväll som gjorde mig jätteglad, du är guld värd! <3

höstloov

Äntligen! Ska vara skönt att få en chans att göra det man vill och få hinna med allt under nästa vecka, ja har massa planer, för helgen också! Ska försöka täffa kompisar så mycket som möjligt!
Jag slutade 1 idag, men kom inte hem förens nu, ska till stallet om en halvtimme och fota en lektion, lite ovärt sådär, men resten av kvällen blir chill, är sjukt trött och ska nog bara glo framför datan och tvn, snart blir det förändring!
Men höstlov, jätteroligt! :D

rokö - dag 6

Den här dagen (20/10) så hade vi inte någon ridning, vi började med att knoppa och linda våra utvalda hästar för longering som vi skulle få göra istället, jag fick söta Spot. Han var dock väldigt morgonsur men han lät mig borta han men att ta på benen och speciellt att knoppa tyckte han inte var kul, så det var ingen idé att försöka, då blev han bara mer stressad och rädd, stackarn. Så jag hjälpte Fanny med Tuva lite istället.
På teorin gick vi igenom helkroppsvisitering, som att:

-Titta tempen
-Titta tänderna
-Vilopuls
-Puls
-Träck och urin
-Sår
-Om hästen reagerar på tryck
-Allmäntillstånd
-Ben och hovar
Sen skulle man skriva kommentarer till varje kategori.

Efter det hade vi en liten rast innan vi fixade iordning hästarna med utrustning och gick ut och longerade. Jag hade aldrig gjort det förut så det var mycket lörorikt och framförallt kul att se hästen från marken när man arbetar med den också! Själv måste jag öva på hur jag skulle göra med linan som lätt trasslade ihop sig och med mer kommandon. Spot ville helst stå kvar och mysa på mitten och var inte så arbetsvillig men fattade snabbt vad vi skulle göra, osäkerheten låg dock hos mig så att han blev osäker på vad jag höll på med, men det kändes bra för att vara första gången! :)
Som em. teori fick vi en gruppuppgift om hur man tycker att den "perfekta" lodräta sitsen ska vara och hur man kan göra för att den ska bli så, den ska vara inne efter jullovet så det e lugnt, men vi kommer nog börja jobba med den snart lite smått :)

Longering

busen

Vad har jag gjort idag i skolan? Jo jag har suttit i våran biosal med alla sköna biostolar i 3 timmar och tittat på en film om en man som filmade sitt liv när han bodde hos grisslybjörnar i 15 somrar och med rävar som han bodde med, men som sedan blev dödad av en en annan björn. Väldigt bra film som väckte många känslor.
Sen tittade vi på en earth film som vanligt på biologin, hade ett matteprov, en tråkig svenskalektion och så, det var min dag de!
myys, imorrn är det en 3 minuters svenskaredovisning om zelmabus som gäller!

love

Jag behöver inte skriva alla positiva och negativa saker med mammas och pappas ställen när det är dags för flytt, bara dom två viktigaste sakerna.

Positvt/negativt med att flytta till mamma:
+ Man får träffa mamma
-Man får inte träffa pappa

Positivt med att flytta till pappa:
+Man får träffa pappa
-Man får inte träffa mamma

Självklart så är jag inte sur på mamma och pappa för deras beslut av att skilja sig, men dom här flyttdagarna är nog den jobbigaste dagen i månaden. Jag är glad att dom vågade göra rätt beslut för dom själva så att de skulle bli lyckliga och inte bara tänkte på mina syskon och jag samt resten av familjen.
Självklart har skilsmässan tillfört möjligheter, erfarenheter, glädje, sorg, bråk, skratt och tårar, men mest glädje, den största glädjen har varit Zelma, undra var den lilla skrutten funnits isåfall - inte i min säng tätt intill mig sovandes som hon gör just nu iallafall ♥

chillax

Nu blir det att lägga sig i soffan, titta på en Beck film och äta godis och chips, en söndag som passar mitt humör perfekt! Bara ta det lugnt utan krav eller veta att man ska göra nått! :)

Min dag

Idag har jag:
-Gått upp 07.30 på en söndag
-Druckit ett glas med Pucko till frukost
-Tjatat till min en ipod så att ja skulle kunna spela spel
-Missat bussen och fått skjuts till stallet
-Blivit beroende av My Horse spelet
-Borstat och tagit kort på Hamilton
-Suttit i en bil
-Varit i Solna
-Lett runt en häst på parkeringen
-Sett en maffig häst med en snobbig familj
-Sett en häst som nästan gick omkull
-Fotat tävling i 5 minuter
-Suttit i en bil igen
-Fått äta gratis lunch på donken (en stor pommes)
-Varit i stallet
-Åkt till Gullmars, sen till slussen och sprungit till bussen
-Kommit hem och blivid hälsad på av en glad zelma
-Ätit ett helt rör med Center Kokos (<3)
-Spelat mer My Horse

Idag ska jag:
-Plugga matte och få hjälp
-Fixa bilder
-Äta middag
-Titta film
-Sova
-Och självklart spela My Horse, hey tönt.

Vem bryr sig egentligen? Jo jag om 10 år när jag tittar tillbaka på bloggen om vad jag gjorde för exakt 10 år sen.

Balen 2011

Haha, jag har inte lagt in några bilder alls från balen vi hade i 9an innan sommaren, så tänkte att det var dags nu.Jag älskar min balklänning, det enda som var synd var att den inte fanns i någon lite färggladare färg, men det var inte nåra andra som hade den eller ens liknande klänningar så jag är nöjd! Hur själva jag såg ut är jag lite mer missnöjd med, ångrar att jag klippte av håret 2 veckor innan då man inte kunde göra så mycket och jag såg lite tråkig ut, men det gör inget, ja hade lika kul för det!
Cp vissa bilder blev, menmen.
Fiiina Hanna och Jag :)

Solna LB:2

Snart blir det att åka till stallet och följa med V&MH till Solna och tävla dressyr, dom startar bara 1 klass, ganska najs då jag är väldigt trött men då ökar bara kravet på att få rätt inställningar på kameran när hon rider, there´s only one chance.

puss

Mamma till Honey Bee. Fick henne för drygt en månad sen så har inte lärt känna henne, men hon och dottern börjar kmma överens nu :)
Hon är iallafall världens kelgris!
Lurvboll!

dagens planering samt lite framtid

Vad har jag gjort idag? Jo jag vaknade med nackspärr, av att en hund kom uppspingande i sängen (<3) och av att jag skulle lämna tillbaka saker till Jenny. Jag gick direkt ut till kaninerna, satte dom i uteburen och började städa i lekstugan medans dom fick gå ute och äta gräs.
Nu har jag suttit och beställt em kläder från hm, blev lite basplagg bara och är hundvakt åt Zelma nu i helgen eftersom att hon höglöper och inte kan vara tillsammans med Dublin då.
Så liiite senare blir det av att åka till Morfar som fyller år imorrn eftersom att jag ska åka med Vedela till Solna imorrn och tävla. Det ska dock inte ta så lång tid då eftersom att hon startar 10 över 12 och det bara är en klass :)
I veckan är det sista skoldagarna innan höstlovet och ska förmodligen ta höstbilder med Elle också!
Nu ska jag fortsätta att vara tjockis med chips, godis och läsk!

Bloggtips

Det är inte ofta jag lägger ut bloggtips här på bloggen, men nån gång måste det ju ske. 

Jag tänkte iallafall länka till Erika (ea) som går i min klass och har en hästblogg där hon skriver om hur hon tävlar och tränar dressyr på ridskoleponnyn Verona Zamira. Dom är helt sjukt fina tillsammans och passar som handen i handsken! Hon lägger också ut outfits, bilder, vanliga texter och sånt där. Hon har också en sjukt fin design som är vanlig, stillren och som inte stör en när man tittar på bloggen, samtidigt är den sjukt snygg! :)
Klicka på bilden för att komma till bloggen!

Pa3

Paranormal Activity 3 igår var nog den värsta filmen som jag sett, den var så sjukt rädd att hela biosalongen skrek när det hände saker, det var laddat bland alla till 100 % så man satt bara och spände sig hela tiden! Jag satt faktiskt och spände mig hela tiden på ett konstigt sätt så att jag tillochmed har lite nackspärr idag, HAAH!
Filmen var iallafall helt sick, sjukt läskig och man skrek hela tiden, egentligen ville man bara att filmen skulle ta slut så att man slapp se mer. Min halsduk var iallafall min bästa vän den kvällen och ställde upp till 100% med att gömma mitt ansikte för skärmen!

Det var iallafall den bästa av alla filmerna, just nu vill ja bara se om den, på en vanlig tv haha för att få en uppfattning om vad som egentligen hände, dom hade iallafall uppdaterat den mer och gjort den mer läskig, och eftersom att det var 2 barn så gjorde det hela mycket läskigare! Nä fyfan vilken bra film det var! :)

Sen var jag ju med Linnet hela kvällen, aka "könberg" haha xd Och det gjorde det hela mycket bättre, biokompisen <3

linnet ♥

Snart blir det att åka och träffa linnet och sedan vidare till Heron där vi ska se på premiären av Paranormal Activity 3, kommer skita på mig menmen.. ♥

Då blir det iallafall att tänka på annat och då blir jag glad igen och inte tänker på farfar så mycket, visst tänker jag på han varje dag, men idag är det en speciell dag eftersom att han fyller år. Man måste vänja sig vid att det blir "första gången" som man inte firar saker med han. Min födelsedag var speciell, när jag alltid fick ett grattis  av han i telefonen eller att dom kom hem till oss, men man får vänja sig och tänka på han positivt, det är ganska lätt eftersom att det aldrig fanns en enda dålig sak med min farfar ♥

farfar ♥

Idag är det din födelsedag, den första av alla dina födelsedagar som vi inte kommer kunna träffa dig och säga grattis.
Jag inser nu hur mycket vi alla älskar dig och saknar dig med hela våra hjärtan.

Grattis farfar och hoppas att du vet att jag har sagt det till dig nu, att du ser ner på mig och ser att jag älskar och saknar dig, med hela mitt hjärta ♥


Jag skriver bara om skolan på denna blogg.. lalala

Idag blir det bara slappkläder och converse, sjukt mysigt till en så äcklig dag som denna.
I skolan är det prov och ska läsa på det sista på bussen, man kunde tydligen bara få upp till C på provet eftersom att vi inte har gjort så mycket praktiskt på djuren än. Men det stör mig inte, ett C blir toppen (och ja jag gillar inte det nya betygssystemet.. )
Efter har vi luch, levstöd, hästkunskap som första och sen säkert lite engelska..  Så skoldagen blir nog ganska skön!
Ska nog ta och skriva om min skola idag, har inte gjort det än!

work it

Tillbaka till alla härliga kompisar nu i skolan!
Idag börjar jag 10 och slutar 16:20! Lets go girls!

F E D C B A

Idag blir det nästan ingen uppdatering alls på bloggen, jag slutar väldigt sent och sen blir det hem direkt för att plugga på instuderingsfrågorna på sällskapsdjur som jag missade igår samt läsa igenom alla papper eftersom att vi ska ha prov imorrn.

Blir första provet för terminen och om jag ska vara helt ärlig och låta dum i huvudet så längtar jag faktiskt lite efter det.. Vill visa vad jag går för och starta bra i kursen! Vill ha C,B eller A.
C - VG
B - VG +
A - MVG

Ämnet är ju väldigt roligt så det ska nog inte vara så svart att få så bra om man haren positiv inställning till provet! :)

Nu måste jag göra mig iordning, ciao!
Börjar dagen med att visa en bild på världens bästa hund, och vill även tillägga att min mobilkamera har sina bra dagar ibland!

Beautiful mornings

Såhär fint kan det vara i slussen en fredagsmorgon.

fml

Kuuuuul, fick just veta att jag inte kan få skjuts till stallet där clinicen börjar vid 19.30 och håller på till minst 21.30, och inte skjuts hem heller, så jag borde vara hemma vid sådär 11 idag? Då blir det att åka till pappa och sova så att man får sova lite längre och kommer hem lite snabbare.

Nutte

Nutte är den lilla tjejen som vi köpte som kompis till Bee efter Aprils bortgång.
Min syster letade och letade på blocket efter en ny kanin och jag var helt enkelt inte så insatt i det, tyckte bara att det kändes jobbigt och onödigt, efter all otur vi haft.

Sen blev det dags för mig att åka till Skåne och kvällen den 29/7 kom jag hem och på morgonen den 30/7 (på min systers födelsedag) så gick jag ut till Bee och såg där att det fanns en till kanin, jag blev jätteglad och trodde att mamma hade köpt den som en överasskning till Jenny men så var det inte, hon visste redan om den.

Där satt iallafall en liten grå hårboll, 2 knytnävar liten i en liten bur med Bee springandes omkring den.

Den lilla söta saken kom från en egen uppfödning (såsom alla våra kaniner gör) och var väldigt tam men lite uppskrämd. Vi döpte den inte på ett tag och min syster kom senare på namnet Nutte, inte mig emot eftersom att jag brukar kalla kaninerna vid såna namn.

Nu har iallafall lilla tussen blivit så mycket större och är fortfarande blyg, så fort ja ser henne så tänker ja på Pyret, på alla sätt och vis <3
Nutteplutte i början.
Nutte nu <3

Honey Bee

Honey Bee har ni sett i bloggen innan, men hon förtjänar en liten uppdatering tycker jag.
Den 23/5 2011 fick vi hm två små söta kaniner, en vit och en grå/brun. Dom var endast nåra veckor gamla och jag och storesystern satt ute och myste med dom så att dom nästan somnade.

Vi döpte den vita till April Joke eftersom att den föddes den fösta april och den grå/bruna till Honey Bee eftersom att hon hade en lagom mörk päls och nästan som gula ränder på kroppen som ett bi. Ett namn på en musikgrupp i Afrika heter också FreshlyGround och har en riktigt bra låt som heter Doo Bee Doo, också en av inspirationerna.
Honey Bee är född den 1a Mars och dom var syskon.

I somras så hörde mamma tyvärr av sig och sa att Bee hade rymt och April detsamma dagen efter. Jag letade och letade och gjorde ett sista försök och tittade under lekstugan och där satt något i form av en kanin.
Jag såg att det var Bee och hon tvekade inte när jag plockade upp henne från marken, eftersom att hoppet var så gott som ute med att hitta April eftersom att mamma hade sett henne bli jagad av en katt så bestämde jag mig att det var något speciellt med Bee, som att vi fortfarande skulle hitta henne om jag inte hade gjort det, att hon alltid skulle komma tillbaka, hon var speciell.

En familj en gata upp hade som tur var hittat April men vi märkte sen att hon hade skadat benet och stödje inte på det. dagen efter så levde hon inte längre så vi behövde inte åka till den bokade veterinärtiden vi hade.

Vi skaffade senare en till kanin som komer upp sen, Bee klarade ensamheten bra utan sin syster när man tänker på att kaniner lätt dör av sorg när dens kompis försvinner, samt är det en lag inom L80:n att dom måste leva i par eller flock.

En dag så hade jag roligt och klippte Bee, det blev så fult att hon nästan såg ut som en ödla! Blev nästan lite orolig där ett tag att pälsen inte skulle växa ut men nu har den gjort den nästan helt och hon ser otroligt fin ut! Vinterpälsen är otroligt mjuk och och fin!
Första dagen.
Dessa bilder är fotade den 28/9.
Nu är pälsen somsagt mycket finare!

NutteBeePuss

Märkte att storesyrran hade laddat upp massa med kaninbilder på min data häromdan, och då tänkte jag att det var dags att lägga upp rättvisa bilder och lite info om alla kaninerna för en gång skull! :)


skitskitskit x 5

Idag är jag hemma från skolan och mår sjukt dåligt. Mer ska ja inte gå in på kanske..
Ligger just nu i sängen och fixar bilderna från helgen och tittar på film.
Ikväll är det dressyrclinic i stallet, så det är ingen ridning den här veckan förutom med skolan på torsdag igen.

höstfotografering

På lördag så är det dags att fota Vendela och Hamilton i en höstfotografering! Var så sjukt länge sen vi fotade med tema på dom och det var nog i början av sommaren! Nu ska jag leta efter inspiration, inställningar och vinklar. Ett par klänningar kommer också med hemmifrån! :]
Bild från sommarfotograferinge, vinterfotograferingen och sen ett vanligt ridpass på dom två sista bilderna.

active stable

Imorrn ska våran klass följa med Hä-10:orna på ett studiebesök på biologin till Active Stable i Rosenberg. Våran biologilärare har sin egna häst där och i det stallet är det lösdrift och foderautomater, så det ska bli jättekul!
Kameran följer med också så bilder kommer! :)
Bilder från igår.

födelsedagsfirande

På fredag ska jag och Hanna bjuda ut elle på en fin middag som ett födelsedagsfirande, var är fortfarande hemligt dock! Kan bara säga att jag har varit där och tyckt att maten varit URGOD och recensionerna på hemsidan är också super! såsom "bästa stället där man kan äta riktig ------------ ---" ! :)
Ska bli superkul!

bubbleroom

Dessa snyggingar ska jag snart beställa hem från bubbleroom! 359 kronor bara + att jag vann ett presentkort på bubbleroom innan sommarn på 100 kronor!
Senaste gången jag hade ett par svarta jeansbyxor var i 7an och så har jag letat efter ett par fina högmidjade också, så.. 2 flugor i en smäll!
Only Ultimate High Denim Black på Bubbleroom.seOnly Ultimate High Denim Black på Bubbleroom.se

vanlig måndag

En riktig seg måndag, iknow. bara för att det är måndag liksom, inte för nått annat, jo, det regnar. Skolan har iallafall varit rolig, lite sådär liksom, vi hade gruppdiskussioner 3 och 3 och det gick ganska snabbt, så när man inte hade det så slapp man ha Arja resten av lektionen när man jobbade själv (y) På hästkunskapen gick vi igenom senor och ligament i benen samt hur hjärtat funkar och dess kretslopp.
Nu är det egentligen meningen att jag ska åka till mamma, men jag tror att jag och filip stannar hos pappa idag, han hade förresten en överasskning. hmm..
Och för er som inte vet, ganska många eftersom att det bara är elle som gör det så bor filiip hos mig fram tills november :)
bild från i somras <3

rokö - dag 5

Den här torsdagen (29/9) blev den bästa stalldagen. Bara vid uppropet på morgonen så blev det en av de lyckligaste stunderna jag någonsin haft inom mitt hästliv, våran ridlärare My sa vilka hästar vi skulle få rida och till min förvåning och glädje så sa hon att jag skulle få rida Platina! Jag blev så enormt lycklig och fick tårar i ögonen.
Innan ridningen och efter ridningen svävade jag på molnen, allt var på topp!

Själv ridningen gick bra, hade inga krav på mig eller hästen utan satt bara och log hela tiden och gjorde platina positiv hon med! Jag längtar efter att få sitta på henne igen! :)
bästa.

stallet

iväg och rida nu! :)
Jag och Hamilton i somras

rokö - dag 4

Dag 4a på rikdskolan (22/9) så började min grupp med stalltjänst, jag är nog den enda som tycker att det är gaalet kul med det! Eftersom att ridlärarna känner mig så får jag ju ta lite extra ansvar kan man säga och så vet jag hur alla rutiner går till och kan hjälpa resten av gruppen. Vi gav iallafall hösilage/hö, släppte ut hästarna och så sprang jag fram och tillbaka in i stohagen och fyllde på deras vatten (blev lagom lerig) och mina ridstövlar ska vi inte tala om..

Sen mockade vi, torvade och soppningen hann vi inte med förän vi skulle ha rast. Sen red vi och jag fick till min förvåning Askepot (som e på inlägget innan), vi skulle egentligen ridit ut me eftersom att vädret var så dåligt så hade vi WE övningar.

Första öningen bestod av att man skulle kunna rida upp på en träsak (som varor brukar va lastade på) och kunna göra halt med bara framhovarna på/med bara bakhovarna på och sen försöka få alla fyra benen på. A stannade med alla 4 en gång och var superduktig.

Andra övningen var att man skulle rida över en bom och göra samma sak som första övningen fast målet var att man skulle försöka komma så nära med hovarna som mörligt. först i skritt, sen i trav och sen i galopp. Jessica tyckte att jag var så duktig så jag fick pröva på galoppen, fast då trodde A bara att det var hoppning ^_^
Sista övningen var att man skulle rida med en hand runt i en åttvolt. Det gick inte lika bra.

Hela övningen var så himla lösgjörande för Askepot, hon sänkte sig, jobbade med bakbenen och jag fick henne i en lagom form på nacken. Galoppen gick nog bäst och hennes högergalopp var en dröm!
Lite rörigt inlägg, menmen :)

Vendela och Askepot i Solna för ett tag sen!

askepot

Bilder från när vi gjorde Askepot för några veckor sen efter skolan :]

true love ♥

En av de bästa vännerna ♥ Du gör ALLT så mycket bättre ♥

chillpill

Ïdag är en helt underbart skön dag som man bara kan ta det lugnt! Inga läxor, inga bilder jag måste fixa.
Skolan har också varit skön, började 10.10 och slutade 14.40, vi började med Sällskapsdjur och höll på med kaniner, på slutet av lektionen lärde vi oss visitation av kaninen (som vi redan gjort på marsvin) så vi fick sitta och gosa där med skolans kaniner, jag och Erika myste med gamla tjejen Kattla :) Man kanske ska börja visitera kaninerna lite mer, förövrigt så saknar jag kaninerna så mycket!
Sen har vi haft eng och sve, sådär lagom tråkigt.
Nu sitter jag och tittar på tv men kommer nog somna snart (a)
Pappa opererades idag, hoppas att det gick bra <3

tjena slöis

Det var nog 4 veckor sen jag tränade på gymmet sist. vet inte riktigt varför, allt har varit så nytt och övervälmigt med skolan så jag har verkligen glömt bort det. Jag som hade börjat med träningsbok och allt ^_^ Om jag komemr ihåg så ska jag försöka göra det på fredag, ska bli kul och då ska allt sättas igång! :)

Var är tvålen vänner?

Det är det här man behöver höra när man varit hemma från skolan en dag och saknar klassen.
HÄ-11 ♥