Stalldag med klassen på ridskolan!

Eftersom att jag har börjat första året på Djurgymnasiet i Liljeholmen, Naturbruksprogrammet - profil häst. Så är det nåra nya ämnen som kommer in från de vanliga.
Men det roligaste av allt i skolan är att vi åker till min ridskola i Tyresö och har en mysig heldag i stallet! Vi är där från 8 - 15. Vi är indelade i 3 grupper i klassen och det är dom grupperna man jobbar och rider med. Kursen vi har där heter ROKö som står för ridning och körning.

Det kan se ut såhär:
08:00 - Vi har samling och ser på schemat vad vi ska göra, 1a gruppen rider, 2a gruppen har teori och 3e gruppen har stalltjänst.
I torsdags började våran grupp med Teori som våran mentor Anna hade. Vi gick i genom säkerhetsregler som våran skola har i stallet (Min skola har annorlunda regler i stallet tillskillnad från vad min ridskola har i stallet). Vi gick också igenom säkerhetsknutar när man binder upp hästen. Tillexempel om en olycka händer så ska man snabbt kunna ta upp knuten och kunna springa ut med hästen vid tex en brand. Skolan kräver att man alltid ska binda upp hästen vid mockning och hantering.
Sedan får vi visa upp det praktiskt så att hon vet att vi kan det.

På ridnigen tilldelas vi en häst och rider för våran ridlärare My, just nu ger hon inte så mycket kritik utan tittar mest på hur vi rider. Första gången vi red handlade allt om balans och sits, vi fick en men efter halva så bytte vi med någon så att man skulle visa upp sig på en annan häst också.
Vid 12 äter vi jättegod mat och har rast i en timme, under den tiden är alla ganska trötta så vi ligger i sofforna och tar det lugnt och har det roligt.

Sen från 13:00 till 15:00 har vi teori, antingen sitter vi uppe i klubbrummet och pratar elle så har vi praktiskt (oftast båda delarna). I torsdags hade vi praktiskt och smörjde hästarnas utrustning, det var så mysigt och var flera år sen jag stod och gjorde det! Sen sadlade vi hästarna också i grupper där vi skulle tänka på hästens exteriör och hur sadeln låg. Roligt! :)

Varje vecka turas förressten grupperna om att ha den riktiga stalltjänsten, de börjar då 07:00 (haha) och slutar 9:30 och rider sen. Men det ska bara bli kul! :)
Finns ingen finare <3

Postat av: Hanna

Sv: Det står för Projekt och företagande :) Det är en ganska flummig men jävligt rolig kurs :)

2011-09-11 @ 17:19:32
URL: http://ryttartrion.blogg.se/



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (vi två emellan)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback